fbpx

priča

o villi brbon

Idealni spoj kamena i drva sa pomno odabranim detaljima interijera daje toplinu samog smještaja i pruža umirujuć doživljaj okoline uz koju će vaš odmor u Villi Brbon biti idealno začinjen i dovoljan da se napunite pozitivnom energijom.

Naziv

'BRBON'

Za početak, potrebno je objasniti zašto se Holiday house “Villa Brbon” zove upravo tako. U svim malim mjestima u Istri, obitelji imaju svoje nadimke po kojima ih svi znaju. Tako je obitelj Šilić, točnije nono, iz mjesta Šilići nazvan Brbon jer se volio posvađat sa okolnim susjedima, prijateljima i svima koji mu nisu odgovarali. Dakle, Brbon bi značilo “grintavac”, “njurgalo” i “svadljivac”. Sve navedeno je suprotnost domaćina Ville Brbon i same energije kuće te se time nastoji naziv Brbon promjeniti u nešto što znači gostoljubljivost, mir i uživanje,a u isto vrijeme održati sjećanje na nonota “grintavca” bez kojeg upravo Vi ne biste mogli uživati i odmarati u jednom od najmirnijih mjesta središnje Istre.

Lokacija

Villa Brbon smještena je u podnožju mjesta Krbune koje se spominje još u 14. stoljeću a ime je dobilo po ugljenu (Karbun) koji su proizvodili stanovnici ovoga kraja. Mjesto Krbune još od 17. stoljeća ima crkvicu sv. Ivana Krstitelja i školu koja je zatvorena. U ono doba, samo su se bogata mjesta mogla pohvaliti crkvom i školom.

Vozeći se prema Villi Brbon uz Krbunčicu, rijeku koja teče uz cestu, nailazimo na putokaz za Villu Brbon i skretanje na uski bijeli put koji se provlači uz plodna polja,vinograde i razne povrtne kulture.

 

OKOLINA

U neposrednoj blizini Krbuna nalaze se Gračišće i Pićan. Antički Pićan koji je poznat po Legend Festu, festivalu narodnih priča, običaja, legendi i bajki Istre sa raznim sadržajima, od koncerata, kazališnih predstava na otvorenom, performance-a, izložbi slika fantasy tematike koji se održava svake godine.

Gračišće je mirno mjestašce sa mnogim kamenim ulicama, trgovima, crkvicom i kapelom. U travnju se održava smotra vina koju posjeti čak do 20 000 ljudi u jednom danu.

Osjećaj

S bazena se pruža prelijepi pogled na šumovite uzvisine sa Pićnom i Gračišćem na vrhu. Pomno odabrana pozicija bazena omogućuje da čak i kad je sunce visoko iznad Vas, imate prirodnog hlada koji stvara stoljetni hrast sa svojom razgranatom krošnjom.

Samim time, uživanje uz pjev ptica, šum krošnji i hlad koji lebdi nad bazenom i plažom daje vam dozu energije i relaksacije potrebnim za otkrivanje ljepota Istre i uživanje u gastro-enološkim okusima najbolje vinske i maslinarske regije svijeta.

Dolaskom pred Villu Brbon odmah vam je jasno kako će vas ujutro buditi pjev ptica, a navečer uspavljivati cvrkut cvrčaka jer je okružena šumom i stoljetnim hrastom te ostacima stare kamene kuće odakle su Brboni krenuli u suvremeni svijet.

 

odaberite mir u srcu istre

Rezervirajte Villu Brbon za svoj odmor

Nazovite nas
pošaljite email
EnglishItalyGermanCroatia